Bacău, Sega Namaste, Buddha Yatra. Ediția 2017

BUDDHA YATRA. EDIȚIA 2017.

Călătorește în India și Nepal, pe urmele lui Buddha. Cu Sega, autorul romanelor Namaste.În sanscrită, “yatra” înseamnă pelerinaj. Buddha Yatra este o călătorie de 14 zile pe urmele lui Buddha, de la locul nașterii (Lumbini, Nepal) până la locul trecerii în Nirvana (Kushinagar, India), itinerariul fiind special conceput pentru călătorii români cu sprijinul Excelenței Sale, domnul Bikram Pandey Nuwakott, Ambasadorul Bunei Voințe al Trustului de Dezvoltare din Lumbini.

Pașii tăi pe urmele lui Buddha în India și Nepal vor fi călăuziți de eminentul profesor nepalez Basanta Bidari, fostul arheolog-șef din Lumbini, cel care la începutul anului 1996 a făcut o descoperire epocală, în urma căreia locul de naștere al lui Buddha a putut fi stabilit cu precizie.

Prof. Basanta Bidari este practicant al meditației buddhiste și de aceea comentariile sale referitoare la istoria și învățăturile lui Buddha în context arheologic nu vor fi pentru tine simple expuneri teoretice, ci experiențe meditative autentice, profunde.

Te vei reculege în Grădina Sacră din Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama acum 2.500 de ani, vei trece prin Poarta Marii Renunțări a palatului din Kapilavastu, unde prințul a locuit până la Marea Renunțare, la 29 de ani, vei vizita Nigrodharama, locul unde Buddha și-a reîntâlnit familia după iluminare, la 7 ani de la Marea Renunțare, vei intra în peștera unde călugărul Gautama a meditat 6 luni înainte de iluminare, vei vedea locul unde a primit orez cu lapte și miere de la Sujata, vei medita la Bodh Gaya sub Arborele Trezirii, vei poposi în Parcul Căprioarelor din Sarnath, unde Buddha a rostit primul discurs, enunțând Cele Patru Adevăruri Nobile, vei vizita Nalanda, marea universitate antică buddhistă, vei urca pe Vârful Vulturilor din Rajgir, unde se spune că Buddha a învârtit pentru a doua oară roata Dharmei, vei cutreiera Venu Vana, pădurea de bambuși unde se retrăgeau Buddha și Sangha în anotimpul ploios, vei opri la Vaishali, unde Buddha a rostit ultimul discurs și vei atinge locul din Kushinagar, unde Buddha, la 80 de ani, a trecut în Nirvana.


Vizitează WWW.BUDDHAYATRA.RO pentru detalii.

Vino la SALONUL DE PIANE, miercuri 19 octombrie 2016, ora 18:30, să te întâlnești cu Sega, autorul romanelor Namaste (bestselleruri Humanitas 2012 și 2013), ca să afli totul despre ediția a 2-a a acestei călătorii extraordinare, care va avea loc la primăvara, în 2017.

SALONUL DE PIANE: STR. L. PĂTRĂȘCANU, NR. 2, BACĂU - REZERVĂRI ȘI INFORMAȚII LA 0745 613 399 Șhttps://www.facebook.com/events/841961212611886/
PARTICIPARE: 25 lei
(PENTRU CEI CARE SE VOR ÎNSCRIE, SUMA VA FI SCĂZUTĂ DIN COSTUL CĂLĂTORIEI)
Written by

0 comentarii: