Controlul Minții, Meditația Vipassana


NAMASTE!!!
Meditația Vipassana, ediția a doua, pentru începători.
Anul acesta am finalizat a doua experiența - Curs de Meditatie Vipasana in Nepal și a doua serie de meditații vipassana predate la grupele din Bacău
(avansați și începători).
SCOPUL acestei întâlniri este să duc mai departe informațiile, roadele, pe care Maeștrii mi le-au dăruit, încurajându-mă să impartașesc cu semenii mei.
M-a ajutat enorm practicarea meditației vipassana și doresc să împărtăsesc informația și tehnica aceste meditații, meditație cu o tradiție de peste 2500 de ani, pe care Gautama Buddha a descoperit-o. Cine știe și simte  ca are nevoie poate internaliza și practica.


+++ Ce este meditașia Vipassana?
Meditația Vipassana este un tip de meditație ce ajută la o mai bună înțelegere a propriilor gânduri, emoții, acțiuni, manifestări și reacții, scopul final fiind acela de a te cunoaște mai bine, de a te înțelege și de a te observa. Oricine poate practica acest tip de meditație, adulți și copii.  Dacă simti nevoia să te înțelegi, să te echilibrezi, VINO să împărtășim tehnica și să medităm. 

+++La ce te ajuta Meditația Vipassana?
Meditația Vipassana Te ajută să te înțelegi, să te cunoști, să înveți să acționezi nu să reacționezi la stimuli și factori externi.
Ea promovează schimbarea conștienta a stilului de viață, liniștirea minții, ajută la o mai bună concentrare, focusare a minții și facilitează o adâncă introspecție psihologică (poate și de aceea Vipassana înseamnă „înăuntru” în dialectul pali, limba vorbită în Thailanda și India). Scopul meditației Vipassana este acela de a atinge o stare de calm și de echilibru a minții.
In termeni mai simpli, meditația Vipassana este despre a te observa, de a-ți observa reacțiile, de a privi în înteriorul propriei minți pentru a găsi soluții. Vipassana te ajută să înțelegi de ce te comporți într-un anume fel în anumite situații, întelegându-ți emoțiile și având astfel o viziune mai clară asupra propriei personalități. Te ajută să conștientizezi diferența dintre a acționa și a reacționa.
+++TE INVIT să împărtășim experiența meditației, energia vipassana, Dhamma, joi, 6 octombrie 2016, orele 18:30, la Salonul de Piane. 
Nu există o taxa de participare. Așa cum se obișnuiește, investiția participării este o donație, fiecare căt are și consideră oportun. Deviza predării și participării la meditația vipassana este necondiționarea financiară.
+++Locuri limitate!
Locația: Salonul de Piane, str L. Patrascanu nr 2, Bacau
Ora de începere: 18:30
detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/897783957021485/

PACE, IUBIRE și ARMONIE către toate ființele Universului. AMIN!

Cu prețuire, psiholog-terapeut Mioara Iacob


Written by

0 comentarii: